返回列表 發帖
回復 15# wingchai

说起scottlio兄的suggestion非常好,性价比非常高,特别是VoiP over VPN,那么用5060都没有问题。

我就係睇到scottlio兄的suggestion 有vpn 先買,特别是VoiP over VPN,我依家cmphone今時今日都唔得.

如果VoIP VPN,起码中电信看不到你用VoIP 5060 port,但是你用VPN,他们都会drop你的line,下一个问题是就是Drop完就要很快register,这是ComNet Phone一个dead hole。

成個月都係咁,register 唔到,玩死.我唸comnet phone都冇計,comnet phone 己答我把comnet phone放在香港用就冇事..死末.

唸住整比在大陸老人家用,點知成日死.

希望scottlio兄 講多點DGP301 行vpn的效果

回復 19# wingchai

如果你不介意,可以把你的Account放在我的系统里,然后你注册我的server,那么你可以拨打和接入CM Phone的电话。

咁係米5060 port 都轉,我有2 個acc,用media5fone 唔駛vpn都得 全24小時開. 因為 for 老人家

是的,可以用别的port。你不同的SIP Client可能之间有出入,所以有的可以,别的就不可以。

media5fone ok 咁你用乜port吁 可不可以按keypad, 按1,2,3,4

我兩個號碼,2部android 手機開media5fone 用

我用5228(这个喜欢改什么就改什么)
我的是可以,而你用Android的Media5Fone可以,那么就继续用。

2個acc ok.行g7111 g729都ok

但我又買左dgp306

你的系统係米pc,還是ATA

回復 26# wingchai

我的是用QNAP TS-269 Pro里的Asterisk + Asterisk-GUI。

成個月都係咁,register 唔到,玩死.我唸comnet phone都冇計,comnet phone 己答我把comnet phone放在香港用就 ...
wingchai 發表於 2012-10-3 22:24

vpn 我經常看vpn router (RV042)pptp china sip phone vpn connection 未見過消失,即是vpn 無drop 到

你注册不到,应该是sip.conf,[general] 把 pedantic=yes。用GUI可以tick一tick就可以。

host 202.0.179.3 ???洗唔洗202.0.179.3:5060?