返回列表 發帖
請留意
淘寶賣的多數是2910C (只有2 個VPN account).

2910C 好似係專賣俾大陸用, 在DrayTek網頁的firmware update 都應該係幾年前的. 感覺功能同performance 都差左2910.

我兩部都有 (2910 & 2910C), 最後部2910C都放住無用.

有錯請指正.

今天電話又有問題, 打一下斷一下,要等好耐先聯番線

回復  wingchai

不知道今天电话测试效果怎样?是否有特别问题呢?
角色 發表於 2012-10-10 23:23

ok, 沒问题 頭先又問過 cmphone hotline 又話有fax 的

所以又想到DD野 一個(draytek vpn voip router with cmphone) phone port out 1--->普通電話
                                                                                phone port out 2---->Fax 機

今天電話又有問題, 打一下斷一下,要等好耐先聯番線
99BB 發表於 2012-10-10 23:38

又有事

請留意
淘寶賣的多數是2910C (只有2 個VPN account).

2910C 好似係專賣俾大陸用, 在DrayTek網頁的firmware ...
vykleung 發表於 2012-10-10 23:38

多謝ching 提點

回復 62# 99BB

是否你那里网络不好呢?

回復  99BB

是否你那里网络不好呢?
角色 發表於 2012-10-10 23:59

應唔係, 我用openvpn, 再用軟件去連上cmphone個server係ok的, 但直連係有問題, 得閑set好個路由番香港用pptp應該ok

如果是这样,可能用PPTP VPN会好很多。

應唔係, 我用openvpn, 再用軟件去連上cmphone個server係ok的, 但直連係有問題, 得閑set好個路由番香 ...
99BB 發表於 2012-10-11 00:45

99BB 你直連係有問題的 必死..

pptp very stable in sz china 4x hours no disconnect

回復 70# scottlio

Good!打电话是否清晰和没有断线的报告呢?

好清晰沒有中斷問題

回復 72# scottlio

晚上呢?是否有变坏的情况。

直連好易斷線, 一時得一時唔得, 尤其係晚上, 用軟件經openvpn上就無咩問題

回復 74# 99BB

你有DGP306吗?