返回列表 發帖
回復 29# wingchai

所以你有冇走 VPN 我都成疑!!!!!, Ching 你可以係 DGP306 VPN設定內將密碼更改為其他不存在的密碼, 再連線 VPN, 你看看是否還是顯示連線成功, IP 是否還是 175.170.0.32. 照常理 VPN 連線唔成功, 係唔會攞到 IP 的.

註 : 175.170.0.32 呢個 IP 係屬於中國聯通所屬 IP.

用了VPN,在LAN port接电脑,然后type www.whatismyip.com, 看看出什么IP,然后检查IP所属。

回復  wingchai

所以你有冇走 VPN 我都成疑!!!!!, Ching 你可以係 DGP306 VPN設定內將密碼更改為其他不 ...
韋香主 發表於 2012-10-29 22:45

一定有走vpn,因我mon住data 有入有出,同不走vpn,comnet phone 必死.

回復  wingchai

所以你有冇走 VPN 我都成疑!!!!!, Ching 你可以係 DGP306 VPN設定內將密碼更改為其他不 ...
韋香主 發表於 2012-10-29 22:45

那麼我這個是什麼......

剛剛幫別人弄的  行vpn後ip出private沒public ip啊

好蒙,睇唔到

好蒙,睇唔到
wingchai 發表於 2012-10-29 23:30

已更新

回復 36# 167pk

Ching 你的是 site to site VPN connection ?

清好多 vpn 後display 192.168.1.20 是 private 正常.

但我是 175.170.0.32就不正常.

回復  167pk

Ching 你的是 site to site VPN connection ?
韋香主 發表於 2012-10-29 23:39

這個不是,只是簡單的 client to server ,因沒做routing

原先是想弄 site to site 但用部tablet來弄好惡搞

所以只弄了一半...哈哈....

清好多 vpn 後display 192.168.1.20 是 private 正常.
wingchai 發表於 2012-10-29 23:39

又更新了,刪了頁頂登入的ip

我都係175.170.0.32 但係唔pptp vpn cmphone 一定reg 唔到
vpn router show my pptp account login 成功

唔加pptp 係sip phone vpn router 就沒account login

回復 41# scottlio

那么是用到,还是永不用ComNet Phone呢?(在大陆,不是可以用VoIP over VPN连ComNet Phone吗?)

回復  scottlio

那么是用到,还是永不用ComNet Phone呢?(在大陆,不是可以用VoIP over VPN连ComNet Pho ...
角色 發表於 2012-10-31 13:53

唔用vpn 一定reg 唔到,現在reg 到都係vpn 左先ok

用dgp301, 經vpn番香港註冊, reg係無問題, 亦無斷線, 試過改做mtu 1380, 加密或不加密, 傾耐左大陸方就會聽唔清香港方的說話, 好似潛水講野咁.
有無辦法解救. 現在要斷線重新再撥.