返回列表 發帖

我今日用linksys pap2无法注册hk2b

一个几月前  我用同样的方法可以在linksys pap2注册2b帐户   今晚试的时候 发现唔可以了。。。唔知有冇人同我一样

是否有用STUN Server呢?

角色

是否有用STUN Server呢?

角色
角色 發表於 2010-11-21 12:40

有用stun   试左好几个唔同的stun  都是注册唔上

用 asterisk server login 冇問題,是否有其他原因?

用 asterisk server login 冇問題,是否有其他原因?
ckleea 發表於 2010-11-21 21:02

对  asterisk server可以注册    只是我用pap2唔可以 所以我觉得好奇怪  以前都是可以注册的   迟D 我再仔细睇一下

試下降reset 你個account

http://pa.2b.com.hk/login.jsp

回復 5# lttliang

會唔會在同網之內只能允許一個註冊;
又會唔會以前你未有ASTERISK SERVER,所以便能註冊,而現在因為同一網內有兩個end-points 便不能呢?

聽角色兄說,不同地方是可以的。

回復  lttliang

又會唔會以前你未有ASTERISK SERVER,所以便 ...
bubblestar 發表於 2010-11-21 22:01

我在注册时 关左了asterisk中的2b  我听日试一下在另一条宽带中是否可以注册上去先

回復  lttliang

又會唔會以前你未有ASTERISK SERVER,所以便 ...
bubblestar 發表於 2010-11-21 22:01

我在另一条宽带下面,我这个pap2就可以正常注册上去,唔知系唔系因为我个一条宽带有一部ip01的原因呢?但系同一条宽带下面有一部asterisk服务器点解就会导至pap2的2b注册唔上去呢?是否5060端口被asterisk占用的原因呢?如果是这个原因的话,唔知将asterisk的5060改为其他端口会不会令到pap2中的2b正常注册上去

为什么要用回PAP2T注册HKBN 2b呢?

角色

为什么要用回PAP2T注册HKBN 2b呢?

角色
角色 發表於 2010-11-22 13:55

之前有提极过,主要是想通过openvpn加密使用,但是朋友个度一直未解决这个问题,半个月前去左他家里,点知他连PCCW的网上行帐户名与密码都搞错。。。