返回列表 發帖

NWT電話trunk有multi channel?

我最近有朋友告知,NWT的線路,可以有multi channel,我未試,先向各位報告一下,確認後在告知。

試過, 唔得.

今日試到NETTALK Boardband, 有.
請問知唔知最多係幾多條?

回復 1# 浮雲1965

那么怎样申请呢?是否会突然间又不能用呢?而这项服务是否专给SIP Client用呢?

我朋友說是他的NWT的朋友透露給他的,沒有說是限多少channel, 不過我設了max. 5 channel.
估計系NWT唔記得設限了。
我目前用的NWT, 系38元一個月的家用電話,NWT提供的voip gateway, 不是專門的sip client. 就是普通的電話。(是不是叫NetTalk Broadband?)

所以唔使申請hunting服務了,同一個號碼可以多個channel打入,只需在Elastix的接聽ext.上設置follow me就可以了。

請問有更新嗎?

我朋友說是他的NWT的朋友透露給他的,沒有說是限多少channel, 不過我設了max. 5 channel.
估計系NWT唔記得 ...
浮雲1965 發表於 2015-1-28 14:09

請問大家知不知到NWT38元一個月的家用電話能否用SIP PHONE 上???

据说已经不可以了!那么用的人更加少了1!!!!因为可以用HKBN 2b App和ComNet Phone。

Comnet點樣可以做到hunting效果呢? 因為我仲未搞掂2b@Asterisk@PacHosting VPS嘅問題,可能退而求其次用Comnet。

据说已经不可以了!那么用的人更加少了1!!!!因为可以用HKBN 2b App和ComNet Phone。 ...
角色 發表於 2015-4-11 10:12

你说的hunting是怎样呢?就是CO线有多多number,然后打出的时候,如果CO1不同,就跳到CO2吗?

而家有三條街線,對方打是但一個號碼,只要唔係三條都講緊,就可以是但一條線接聽,冇特別邊跳線優先。

你说的hunting是怎样呢?就是CO线有多多number,然后打出的时候,如果CO1不同,就跳到CO2吗? ...
角色 發表於 2015-4-13 22:08

另外發現咗係2b block咗PacHosting嘅IP,咁我應該要搵第二間甚至非香港嘅VPS...