標題: 深圳聯通10M 報到 [打印本頁]

作者: john.smith    時間: 2013-1-3 22:44     標題: 深圳聯通10M 報到

用OpenVPN駁Netvigator 100M,去到10.01M

下次cap圖!
作者: 角色    時間: 2013-1-3 23:24

回復 1# john.smith

不错!在大陆用OpenVPN不是有问题吗?经常给电讯block吗?
作者: tomlee0101    時間: 2013-1-4 17:01

用OpenVPN駁Netvigator 100M,去到10.01M  

下次cap圖!
john.smith 發表於 2013-1-3 22:44

Not bad...
作者: wingchai    時間: 2013-1-4 21:30

下次cap圖!
john.smith 發表於 2013-1-3 22:44

去到10M? 你就爽啦.有冇用pptp試下 .要補圖作正
作者: wingchai    時間: 2013-1-4 21:36

唔記得問你幾$$一個月.
作者: john.smith    時間: 2013-1-8 00:57

我喺深圳龍華,暫時未有OpenVPN嘅限制問題。

價錢唔係好記得,因為係一年多前一炮過畀嘅,我諗¥150左右掛。

呢個速度,下晝5點之前都有,好準時放工時間到深夜就一樣慢到趴街。

唯一問題係我搞唔掂DD-WRT做OpenVPN client,要每次用Windows client login。

唔記得問你幾$$一個月.
wingchai 發表於 2013-1-4 21:36

作者: 角色    時間: 2013-1-8 01:09

其实Static key的DD-WRT真的不难!
作者: lttliang    時間: 2013-1-8 11:44

我喺深圳龍華,暫時未有OpenVPN嘅限制問題。

價錢唔係好記得,因為係一年多前一炮過畀嘅,我諗¥150左右掛 ...
john.smith 發表於 2013-1-8 00:57

。。。。唔系嘛 我福田 两日 cut一下哦,唔换port就唔比上哦
作者: wingchai    時間: 2013-1-8 21:07

都平啦,但入夜後....
作者: Shenzhen_on9    時間: 2013-2-18 08:49

John 是用聯通的. 很多人说联通不稳定.
我用过天威和祖国电信.
个人觉得,天威很慢.
作者: 角色    時間: 2013-2-18 19:32

回復 10# Shenzhen_on9

在深圳,尽量避开天威(cable Internet),我用中国电信。

歡迎光臨 電訊茶室 (http://www.telecom-cafe.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2