返回列表 發帖
你的电话没有加密,你的意思你饿router做site-to-stie加密?

你的电话不是有VPN吗?不过没有加密的设置 ...
角色 發表於 2012-10-29 00:18

香港的路由pptp可設加密或不加密, 以前係設定成不加密. 現在係加密和用路由模式, 效果好似暫時有用.

那么你大陆电话set了什么?

不用VPN吗?而直接通过你加密的router,到香港的router,再出去reg comnet phone吗?

我大地個邊係router lan port 出 dgp306 wan port, 用pptp mode +G729 code.其他無改

我是生產DGP301/DGP306 的寬邁電子的PM有需要什麼SUPPORT請E-Mail給我
深圳宽迈电子科技有限公司
详细资料请访问官网  http://www.kmetech.net
MSN/E-Mail:michael@kmetech.net

http://www.kmetech.net/index_cn.html
宽迈电子生产VOIP SIP/网络电话机
http://kmetech.net

回復 19# kmetech755

謝謝大哥在趕飛機前還替我升級了firmware.

宽迈电子科技工程師都上來

我大地個邊係router lan port 出 dgp306 wan port, 用pptp mode +G729 code.其他無改

...
wingchai 發表於 2012-10-29 09:36

wingchai 兄, 請問你現時 DGP306 的 firmware 版本是多少? 因我見你圖內 firmware 為舊版本, VPN 好像會有問題的, 圖內 VPN IP 應該是你香港家裹內網 IP, 唔應該係呢個 IP (175...0.32), 呢個 IP 你 VPN 唔成功連線都會咬死係度, 正常唔成功連線會顯示 0.0.0.0 .

wingchai 兄, 請問你現時 DGP306 的 firmware 版本是多少? 因我見你圖內 firmware 為舊版本, VPN 好 ...
韋香主 發表於 2012-10-29 16:23

我個內網ip係172.19.0.1, firmware 版本係2.0.09-1207030, 不過我係dgp301.

我個內網ip係172.19.0.1, firmware 版本係2.0.09-1207030, 不過我係dgp301.
99BB 發表於 2012-10-29 18:02

你的是最新的, 你的 DGP306 請問有没有 O 口? 如果有請問由按 PSTN 鍵到聽到 PSTN 撥號音可撥號, 是否需等待 3 秒? 因為版本 1012090 係即時聽到撥號音及可即時撥號的.

你的是最新的, 你的 DGP306 請問有没有 O 口? 如果有請問由按 PSTN 鍵到聽到 PSTN 撥號音可撥號, 是否需 ...
韋香主 發表於 2012-10-29 18:21

我的是最cheap的型號, 咩都無, 除左voip功能

Ching 用到就係好嘢啦, 唔係咁多 IP 電話有 VPN, 包括大牌子。

Ching 用到就係好嘢啦, 唔係咁多 IP 電話有 VPN, 包括大牌子。
韋香主 發表於 2012-10-29 19:20

另外有師兄試緊隻ata係有vpn. 呢隻更加零活.

我是生產DGP301/DGP306 的寬邁電子的PM有需要什麼SUPPORT請E-Mail給我
深圳宽迈电子科技有限公司
详细资料 ...
kmetech755 發表於 2012-10-29 12:07

Welcome ,歡迎你上來一起研究, 寬邁電子的PM真不同,非常好的一家voip 廠家

wingchai 兄, 請問你現時 DGP306 的 firmware 版本是多少? 因我見你圖內 firmware 為舊版本, VPN 好 ...
韋香主 發表於 2012-10-29 16:23

我都發覺vpn後 個ip不對,但又用到同好穏定.firmware 版本是 1012090

回復 19# kmetech755

您好!我想问一下,就是如果有些功能需要修改firmware,你们是否可以做到呢?例如:

1) PPTP 加密
2) LAN,个别SIP account可以有选择从本机网关走,或者VPN Server的网管走。