返回列表 發帖

今日收到COMNET SALES 電話

因為之前用過佢地的試用
佢地有兩個PROMOTION
第一個 吾駛行 "孖必" 和在FACEBOOK 介紹 可以25蚊一個月 要交預繳6個月 和一年合約
第二個 是28蚊一個月, 當月由打就收月費 ,無打吾收費, 但我沒有問飛左線接聽 ,當不當用左
要啟動費 28蚊 和兩個月預繳 兩年合約

ComNet Phone Plan Form_P16_26Feb2013.pdf (333.53 KB)

ComNet Phone Plan Form_PB1_26Feb2013.pdf (351.24 KB)

$28蚊那個,就似2b, 用要俾。 全月無用過唔使俾。
我2b 好耐都無俾過錢, 我只用佢打出打入試ata, 沒有接聽。

我都收到電話. 我都係幫人試用, 我本身用緊, 幫人試用都用緊

[轉貼]  激氣!!! 被 HKBN 收左兩個月 2B apps 月費

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

$28蚊那個,就似2b, 用要俾。 全月無用過唔使俾。
我2b 好耐都無俾過錢, 我只用佢打出打入試ata, 沒有接聽 ...
SuiYan 發表於 2013-4-12 22:49

好耐無上黎,$28個Plan幾好,如果Comnet可以多線打出就好Perfect.

$28 plan飛綫都當有usage

我從3月1日開始帶號過台,使用ComNet Phone這些虛擬網絡電話(並且是帶來國內的家使用)

So far, its performance is excellent. 無懈可擊,與PCCW 的傳統固定電話沒有絲毫的分別

唯一的最大分別是在月費上。ComNet = HK$25/月,PCCW = HK$151/月(沒有合約價)

其他基本上沒有任何的分別。(連我的香港親友也搞不清楚我身在香港還是身在國內)

Delete:-  Duplicated

昨天我也收到同类的plan。

我從3月1日開始帶號過台,使用ComNet Phone這些虛擬網絡電話(並且是帶來國內的家使用)

So far, its perf ...
homeinns 發表於 2013-4-18 22:57

其實都好睇你用的寬頻,好似我在台北用好明顯,朋友知是寬頻電話
相對用0060everywhere ,就好好多,當然0060 只可以用電腦用不是太方便
用comnet 可放回手機,就方便好多

ComNet Phone有一个不太好就是你的SIP Client转IP时要停一段时间才能注册。如果是ATA和家里的Internet Broadband就好很多。

如果將ComNet註冊到Asterisk,當有電話到ComNet號碼時,是否可以讓多人softfone同時響鈴?另外如果一個softfone接聽了,能否將其轉給另外一個softfone?

因为Asterisk是SIP device,那么理应可以。

我家中的ip phone 有安了兩個comnet 的 a/c
發現 有時 註冊都一個,另外一個就time out左
唯有restart 部ip phone

为什么要注册两个iPhone呢?