返回列表 發帖

信通幾錢個月

上次個 $15 plan 用完, 今個月過左 $80.  個新plan 是 $80/月嗎?  怎辦?

上次個 $15 plan 用完, 今個月過左 $80.  個新plan 是 $80/月嗎?  怎辦?
sbbcnn 發表於 2013-11-5 15:40

$25/月 簽12個月

你沒有預早通知他們續約,佢即收你正價。

佢哋唔會通知你到期!

不会吧!80元一个月。

是 $80/月 ; 佢地唔會通知你 , 各位小心 !
我有 2條線 ,扣左$160 ,
谷鬼氣 , 抗打電話cut哂佢 , 專心用條 2B

無通知都無計, 我都唔可以成日記住過日子幾時到期. 只都 cut 左佢.  

信通無月都有email 過 statement 來, 最少都要提提. 迫人唔用佢.

相信很多人中焦 ,
都系唔好用COMNET

如果是80元一个月,谁要。

Ching佢地係要客戶主動打上去的,現時係$25*12/mth。

我剛有朋友申請了COMNET, 剛生效。價格是25元/月, 簽12個月約。

做生意唔夠老實囉,出陰招賺個幾十蚊。

https://www.facebook.com/ComnetPhone?fref=ts

幫手洗佢Facebook板啦!

所有 電訊  /  寬頻  /  IDD  公司的 一向手法  

只怪用家自己 太懶惰 !

Sorry 我冇如果一個電訊商(上網,固網,流動數據)唔係到期前死纏爛打架喎。

有幾多受害者,一齊搵蘋果啦!

所有 電訊  /  寬頻  /  IDD  公司的 一向手法   

只怪用家自己 太懶惰 !  ...
hk1960 發表於 2013-11-6 21:02

只怪用家自己 太懶惰 !  ...
hk1960 發表於 2013-11-6 21:02

暫時來講,我用過3HK,HKBN,123,Pccw,|-cab|e,和記寬頻,數碼通都是到期前叫你續約
Comnet是我遇到的第一個,可能我真係太懶啩,不過應該很多人都好懶。

> > > 對! 真是很多人都好懶 !

所以,電腦領域 HKEPC Hardware » 網絡寬頻 » [重新開張]香港各大 ISP 收費和條款,不停 Update 中…

--- > 簡 答 題  :
(1) 為什么 會有 [重新開張] 版 !
(2) 為什么 有這么多看官 !

很簡單,因為他們關心續約的價錢 !

> > 早 起 的 鳥 兒 有 虫 食 !

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

至於何時會到期續約,用家亦有責任自已記得,不要把全部責任推到電訊商頭上 !

用家亦有責任在續約前和電訊商就新合約進行協商。談不成,要否轉到其他電訊商 ?

> > 不 要 飯 來 張 囗 , 衣 来 伸 手  !

For Example :

X 打 信用咭,每年都要打電話上 Center , 要免年費, 不免要剪卡  ( --> 標準台詞 ! ), 才免年費一年 。

今年打電話上 Center 要免年費, 不用說台詞, 只道明來意  ---  立刻免年費一年。

如果不打上 Center ,今年又要交年費 !!! (  好像 250 個大洋 ?  )