返回列表 發帖

Shadowsocks 蕉左!

尋日開始用吾到。個 log 如下:
2017-10-25 19:09:33 WARNING  timed out
2017-10-25 19:09:33 WARNING  timed out
2017-10-25 19:10:03 WARNING  timed out
2017-10-25 19:10:03 WARNING  timed out
2017-10-25 19:10:13 WARNING  timed out
2017-10-25 19:10:13 WARNING  timed out
..............
吾知會吾會同十九大有關。各位 Ching 有冇相同問題?有冇邊個 App 仲可以用。

我没有这个问题。

尋日又冇事。

回復 3# milanolarry

自己吓自己!!!

都吾一定。一路以黎無論係 PPTP 定 shadowsocks 我都冇問題,今次就一齊吾得,都似係阿爺做野。

大6其他地方都有 ss / ssR / v2 被封。
https://doub.io/sxsx-10/
我估爺爺一早已經揾到方法封 ss (最起碼佢可以 monk 插蘇),不過可能因為怕將全國網絡拖慢到不能忍受既地步,或者怕影響商業運作而投鼠忌器,所以GFW D 人響拾狗大前後就封一排,算對上頭有個交代掛。

我的多個SS一直都沒有問題,只是whatsapp登入有問題。但看網頁上google都一直沒有問題。

封IP就咩都死嗮,吾得果時有無試過ping自己個server是否通?

现在好像又正常了。不过Whatsapp的信息要用SS、V2Ray才能用。

whatsapp在大陆基本是被干死了

我们香港用Whatsapp,主要都是跟朋友家里人沟通用。可能有些人不是这样用,那么阿爷因为看不到内容,那么香港一般人都用不到,要用科学上网才能用。

澳门好像用微信比较多。估计香港用微信非常少!主要都是用WhatsApp比较多。

回復 9# 角色

想正常使用只能這樣用

请问现在 ss 在大陆现在可以正常用到吗? 因为我的L2tp 已失效, 打算自己搭建一个ss server!其实不希望花钱去买个vps 来做的。。。可是大陆网警太厉害了

能用,还有我的L2TP over IPSec也能用。你家里有什么什么?

我就淨係前排19大用吾到,過左之後就好順,完全冇問題。