返回列表 發帖

各位好,我原本是用shadowsock +obfs+nginx。我是間唔中返國內用,一向都無問題。但我黎緊要上國內一年,加上好多人話shadowsock己經比牆。只好向V2Ray +ws+tls+nginx學習。請問各大大,我是在家中PC行Ubuntu. 係dynamic IP。唔知點解我用唔到let's encrypt。請可否自己係server自己生產張cert.還是放棄TLS呢?請指點迷一下。謝謝。

我行咗acme 唔得,是否一定要443 port.可否有多啲詳細步驟給我參考。

另外如果買cert 請問一張cert比多個一台伺服器用。

另外我想問我見有好多人話cdn係可以免費用。係咪一定要有自己domain先可以.謝謝

回復 144# tomleehk

多謝提點, 開咗80port 就可以了

謝謝你們, 我己成功設定v2ray+ws+tls+nginx+fail2ban, 雖然個v2ray config係左抄右抄出來的,但算是成功做到!! 日後要再final tune一下! 希望唔會咁快被牆!!
謝謝各位大大!!
我有一部安桌,一部蘋果,安桌有好多v2ray 可以用,但蘋果真的好少,免費的更找不到,請問你們知道有否免費的呢!! 謝謝!!

對不起, 我又要發問了, 我發現我的DNS 分流起不了作用, 我打算是指到我的DNS 伺服器的, 但我發現在V2ray 都只向1.1.1.1 求解決

"dns": {
        "hosts": {
        "hosttest.com": "192.168.2.1"
                },

"servers": [
            "localhost",
            "1.0.0.1",
            "8.8.8.8",
                        {
                                "address": "114.114.114.114",
                                "port": 53,
                                "domains": ["geosite:cn"]
                        }
        ]
},

routing 己加"domainStrategy": "IPIfNonMatch"
是否要在inbound outbound另加參數呢
求指導!

回復 149# tomleehk

找到了!! 是否DNS ip分流都是client side 內設定的?

回復 151# tomleehk

请问你用openwrt是那一个Router, 我想做个透明代理放在国内!! 这样行的话我就可以带mytv box上去睇!!

回復 153# tomleehk

原來好難搵!!

回復 157# tomleehk

這個全新1.2未拆的可以嗎? 有什麼要留意?
https://item.taobao.com/item.htm ... ;abbucket=13#detail

https://item.taobao.com/item.htm ... ;abbucket=13#detail

回復 159# tomleehk

謝謝詳盡的資料 我都是用來 做透明代理 wifi 5g是穩定就可以了

https://m.intl.taobao.com/detail ... e69&utparam=%7B"x_object_type"%3A"item"%2C"x_object_id"%3A591677879678%7D&scm=1007.20269.110938.1002003000000001

原來上面有好多openwrt的模塊。。。只是不知道能否用上v2ray

死火, 我發現買錯了 newifi新路由器3 D2 1.1+版, 怎麼辦, 有乜分別?

回復 165# tomleehk

對不起,請問1.1+ 和1.2的刷機軟件是否一樣,我怕變磚。在線等。謝謝

回復 167# tomleehk

成功刷了。也改裝了散熱片了。感謝你的無私教導。下一步是安裝V2Ray.萬分感謝。