返回列表 發帖
請問有tomato firmware 安裝v2ray 教學嗎?

Tomato就不知道,好像OpenWRT Merlin有,但是我已经很好用mod机方法,而是用Raspberry Pi,因为可以弹性大 ...
角色 發表於 2018-7-24 11:45

請問 有OpenWRT 裝 V2ray教學嗎?

回復 90# 角色

因為家中電器不是長開,如果能在router 裡面建,會比較理想。
現在router 行merlin,正在找教學。

回復  gameplayer
blackpig936 發表於 2018-8-25 15:07

其實我有跟這個Post教學做左好多次,但係都係唔成功。
唔知邊到出錯。

新手大多數問題出係自簽證書嗰度,你可以先試下唔用443port唔簽證書睇下連連到
ok的話 ...
blackpig936 發表於 2018-8-26 18:17

多謝CHING幫忙,我再試下,其實我已經試左好多次。基本篇都暫時未成功,我再試試。

v2ray呢個檔案 要775權限
set 左

你enable咗jffs partition 未?
enable 左

所以我用Raspberry Pi做!简单,不用那么烦。大家可以考虑。
角色 發表於 2018-8-25 19:23

買左Raspberry Pi,等速遞送到,之後請CHING提供教學。
打算裝 v2ray & SS.

留意返如果照教學set的話,重啟路由器後要等超過五分鐘以上才可試到v2ray正唔正常
我一開 ...
blackpig936 發表於 2018-8-29 13:22

我有試過等佢過5mins先連線,都係唔得。
我唔清楚系咩原因。

安装V2Ray on Raspberry Pi,可以看下面帖子:

安装V2Ray,里面自带shadowsocks。 ...
角色 發表於 2018-9-12 21:14

等Raspberry Pi到左,立刻試下,先bookmark.
Thanks

安装V2Ray on Raspberry Pi,可以看下面帖子:

安装V2Ray,里面自带shadowsocks。 ...
角色 發表於 2018-9-12 21:14

Ching ,有無openconnect 教學?

你买Raspberry Pi哪个model?是3b+吗?买多少钱?在哪里买呢?
角色 發表於 2018-9-13 07:10

我買的是3B,在閒魚買,跟張16G micro SD,電源,機及線,加運費RMB112. 付運中。

Openconnect, 在下面的帖子:
角色 發表於 2018-9-13 07:09

Thanks CHing.

“閒魚”在哪里?总共(含运费)是RMB112吗?
角色 發表於 2018-9-14 07:48

閒魚係內地一個二手網站,好像得手機app先用到。
連國內運費112人民幣,最近有個賣家放幾百部,可能係礦機,價格相對便宜,但唔知有無伏,仲未到手。

如果是这个价格,真的不贵。
角色 發表於 2018-9-14 09:07

之前收到機,今天才有時間開機。兩部都正常,可以話十分抵用。
依家開始摸索系統同裝 VPNs。

你先安装好Raspbian。

你可以post条link出来,大家可以参考采购。
角色 發表於 2018-9-24 09:52

其實系阿裏巴巴旗下的二手交易網-要下載app 先可以用到-閒魚,所以post 唔到link。
有需要可以下載個app 查看個賣家中有無賣,我見好多人一次買好多部。

https://2.taobao.com/?spm=2007.1000261.0.0.135334f1NdImmZ